У Дніпрі є влучання дронів: деталі від влади (фото)

У новорічну ніч на Дніпропетровщині знищено п'ять ворожих "Шахедів"

У новорічну ніч на Дніпропетровщині було знищено п'ять ворожих безпілотників "Шахед". Епіцентр вибухів був в Дніпровському, Синельниківському, Новомосковському та Кам'янському районах. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Проте, під час цих операцій також сталися й пошкодження. Один з безпілотників обстріляв промислове підприємство в Дніпрі, що призвело до пожежі. Ще дві тисячі родин у П'ятихатській громаді Кам'янського району залишилися без світла через безпілотник, який пошкодив лінію електропередач. Гасіння пожежі тривало годину. Відзначимо, що фахівці швидко вирішили цю проблему та звели оселі.

Нікопольщина також потерпіла від артилерійських обстрілів з боку загарбників. Саме Нікополь був мішенню для десятка снарядів, які обрушилися на районний центр. Результатом обстрілу були пошкоджені будівлі, зокрема гімназія, приватні будинки, гаражі, газогони та електромережі.

У новорічну ніч російські окупанти випустили 26 ударних БпЛА "Шахед-136/131", однак наші військові зуміли знищити 21 безпілотник.

Окрім Дніпропетровської області, ворожі безпілотники також атакували Одесу та Львівську область. У Одесі сталися пожежі в житлових будинках, що були спричинені ударними безпілотниками. В результаті цих випадків постраждали дев'ять людей, одна людина загинула. Також у Львові загорівся музей Романа Шухевича через падіння уламків ворожого дрона. Було зафіксовано також пожежу у гуртожитку університету в Дублянах Львівської міської громади.