У Єгипті спалахнули масові протести

У найбільших містах Єгипту спалахнули масштабні протести через намір президента країни піти на третій строк.

Абдулфаттах ас-Сісі вже майже 10 років перебуває на посаді президента Єгипту і оголосив, що знову балотуватиметься, свідчать повідомлення єгипетського державного телебачення. Він виступив із заключною промовою на триденній конференції, яка проходила в новій адміністративній столиці, побудованій на схід від столиці Каїру.

"Сісі заявив, що ухвалив рішення знову балотуватися на президентських виборах, і закликав єгипетський народ взяти активну участь у президентських виборах, які відбудуться у грудні 2023 року", - повідомляє "Анадолу".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Після цієї заяви спалахнули протести.

Сісі обійняв посаду після президентських виборів у 2014 році і був переобраний на виборах, які відбулися в березні 2018-го, отримавши 92% голосів.

У квітні 2019 року відбувся референдум, за підсумками якого були прийняті поправки, що надають Сісі можливість балотуватися на новий термін та збільшують термін президентських повноважень з 4 до 6 років.

В Африці ще один військовий переворот. Цього разу в Габоні. Якщо він вдасться, то стане восьмим у Західній і Центральній Африці за останні три роки.

Вранці 30 серпня високопоставлені офіцери в Габоні державі на західному узбережжі Центральної Африки виступили на національному телебаченні, заявивши, що взяли під контроль владу.