У ХАМАСі заявили про атаку на ізраїльську армію

За повідомленнями терористів з ХАМАСу, їх атакували ракетами ізраїльські танки та бульдозери. Цю інформацію повідомляє Reuters. Очевидці стверджують, що 30 жовтня Ізраїль здійснив атаку на головну дорогу в Секторі Гази з двох напрямків - з півночі на південь.

Бригади збройного крила ХАМАС, відомого як "Аль-Касам", розповіли, що зранку 31 жовтня їх війська зіткнулися ізраїльськими силами. Інформацію про переполох бойовики оприлюднили після обстрілу чотирьох місцевих ракетами "Аль-Ясін 105" транспортних засобів. Однак Reuters не змогли підтвердити цю інформацію, а збройні сили Ізраїлю відмовилися її коментувати.

Згідно з даними, вночі проти 27 жовтня Ізраїль провів підготовчу операцію на території Сектора Гази. Танки та війська ЦАХАЛ вирушили до Гази й нанесли удари по об'єктах ХАМАСу. Дія проводилася в районі Шуджайя на сході міста Газа і включала піхоту, бронетехніку, безпілотники та гелікоптери ізраїльської армії.

7 жовтня бойовики ХАМАСу вчинили масову атаку в Ізраїлі, унаслідок якої загинули 1400 людей. Цей інцидент став найбільшою трагедією в історії країни. Як відповідь на терористичні акти, Ізраїль оголосив війну.