У Харкові живе пітон, якого військовий врятував із охопленого вогнем російського танка

Уже протягом року в Харкові проживає пітон, якого військовий Богдан врятував з горящого танка під час звільнення Куп'янська. Цю плазуну прийшлося лікувати доктору біологічних наук Дмитру Шабанову. Зростом в триметри, у пітона навіть з'явилася подруга, повідомляє «Суспільне».

«Ми влаштували пітону штучну зимову сплячку, і зараз маємо знайдену самицю, що свідчить про те, що незабаром вони можуть мати нащадків», - розповідає науковець.

Під штучною зимівкою біолог має на увазі тривалу знижену температуру в тераріумі. За словами Дмитра Шабанова, самка пітона належить його знайомій.

Щодо імені пітона Дмитро Шабанов не вирішив його називати: «Я не бачу сенсу давати комусь ім'я, як на нього не будуть реагувати».

«Одного разу він втік з тераріуму і збурив хату, але я спокійний стосовно цього, намагаюся зробити все можливе, щоб плазун почувався комфортно», - каже Дмитро Шабанов.

Далі Шабанов планує продовжувати брати на себе догляд за плазуном і не збирається передавати його в зоопарк.

Раніше неочікуваного гостя помітили в одному з супермаркетів у Дніпрі. У візку для продуктів лежав величезний пітон.

Також у одній з квартир на бульварі Верховної Ради в Києві мешканка знайшла змію, яка повзала по підлозі. Вона швидко зникла під шафою, де просиділа весь день.

Крім того, жителі Дніпра помітили великого пітона у сквері «Прибрежний». Як виявилося, це була домашня змія, яку вигулювали її власники.

Нагадаємо, в Бучі під Києвом на вулиці Старо-Яблунський власники знайшли несподіваного гостя - величезну змію в курятнику.

Нещодавно у Чернівцях на вулиці знайшли пітона, який вже був мертвим.

Також, навіть влітку в Києві, на прогулянці загубилася двометрова змія.