У Кенії трагічно загинув найшвидший марафонець планети

Рекордсмен світу Келвін Кіптум трагічно загинув у ДТП у Кенії

Чинний рекордсмен світу з марафону, 24-річний Келвін Кіптум, разом зі своїм тренером загинув у автокатастрофі, яка сталася у Кенії 11 лютого. Дівчина, яка була пасажиром, також отримала серйозні травми і була доставлена до лікарні. Про це повідомляє The Guardian.

Поліція повідомила, що бігун втратив контроль над автомобілем і збився з дороги під час поїздки до Каптагату на заході Кенії о 23.00 за місцевим часом. Кіптум і його тренер Жерве Хакізімана загинули на місці події. Прем'єр-міністр Кенії Раїла Одинга висловив свої співчуття.

Світовий рекордсмен Келвін Кіптум планував нове досягнення

На початку минулого тижня Келвін Кіптум встановив світовий рекорд у марафоні - 2 години 0 хвилин 35 секунд. Він планував стати першим бігуном, який пробіжить офіційний марафон менше ніж за дві години. Нещодавно він анонсував свою участь у марафоні в Роттердамі, який має відбутися у квітні. Крім того, Кіптум виграв Лондонський марафон у 2023 році та встановив світовий рекорд у Чикаго в жовтні того ж року. Влітку йому також планувалася участь у Олімпійських іграх в Парижі.

Український баскетболіст Єрмаков загинув у Німеччині

Український баскетболіст Єрмаков був вбитий у Німеччині. Команда провела ніч поруч з їхніми хлопцями у лікарні, але, на жаль, Єрмакова не вдалося врятувати. Інцидент трапився перед матчем, коли нападники напали на українських гравців з ножами тільки через їхню національність. Ексгравець збірної України з баскетболу помер у віці 33 роки.