У Київ приїхали конгресмени США: про що говорили із Зеленським

Сьогодні президент Володимир Зеленський провів зустріч з делегацією американських конгресменів Джеймса Френча Гілла, Майкла Квіглі та Стівена Лінча. У ході зустрічі він підняв питання ситуації на передовій, описав успішні оборонні й наступальні дії, а також висловив першочергові оборонні потреби.

Президент наголосив на важливості підтримки України з боку обох партій Конгресу США і висловив надію, що Сполучені Штати продовжуватимуть стояти пліч-о-пліч з Україною в боротьбі проти російської агресії й терору.

Далі конгресмени та президент обговорили напрями американської допомоги у сфері безпеки й оборони. Зеленський зазначив, що від початку російської агресії підтримка США залишається незмінною і це сприяло об'єднанню світу навколо України. За його словами, продовження такої підтримки є гарантією успіху України у боротьбі з агресією.

Президент США Джо Байден також висловив свою підтримку Україні і закликав Конгрес швидко затвердити допомогу, яка була виключена із плану тимчасових витрат. Він підкреслив, що Сполучені Штати не можуть дозволити припинення американської підтримки України за жодних умов.