У Мінспорту РФ влаштували істерику через МОК, який «хоче кинути Росії кістку»

Росія представлятиме "Ігри дружби" замість Олімпійських ігор

Заступник міністра спорту РФ Одес Байсултанов заявив, що настав час росіянам перестати боятися Міжнародного олімпійського комітету і переключитися на "Ігри дружби", які стануть більш статусними змаганнями, ніж Олімпійські ігри. Також вже традиційно російський спортивний чиновник розкритикував і очільника МОК Томаса Баха.

Не хочу згадувати інші країни, де є певна напруга, та їх спортсмени потрапляють на Олімпіаду. А це незрозуміле створення під назвою Бах намагається кинути нам кістку. Та хто він такий? Ми його і створили, якщо ви пам'ятаєте історію, з нашою допомогою він зайшов і став керівником олімпійського руху. Давайте об'єднаємося навколо "Ігор дружби", щоб у таких, як Бах, і решта була мрія потрапити на "Ігри дружби". І ми вже вирішуватимемо, пустити його чи ні. Як можна виступати без прапора та гімну? Без ідентифікації зі своєю країною? Потрібно перестати боятися. У нас країна велика, всі кліматичні зони, ми можемо зробити будь-що", - істерично заявив Байсултанов.

Олімпійські ігри відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року. Спортсменам з російським паспортом дозволено брати в них участь лише у нейтральному статусі.

Нагадаємо, понад 200 українських атлетів підписали відкритий лист до президента Франції Емманюеля Макрона, пані мера Парижа Анн Ідальго, міністерки спорту Франції Амелі Удеа-Кастері та до голови Оргкомітету Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 Тоні Естанге.

Спортсмени просять заблокувати можливість росіянам, які підтримують війну, брати участь в Олімпійських іграх у Парижі.

Інші новини

  • Жан Беленюк: Все догори дриґом – наші спортсмени сидітимуть вдома, а росіяни виступатимуть?
  • Україна бойкотуватиме Олімпіаду через допуск росіян? Відповідь міністра спорту
  • Чи скасують Олімпіаду у Парижі через війни у світі? Відповідь президента МОК
  • 10 терористів у спортивних костюмах
  • Великий спорт. Карта бойових дій
  • Кремлівська фанера над Парижем. Російські чемпіони, які пролітають повз Олімпіаду (список)
  • 120 днів у заручниках. Хто влаштував диверсію проти українського спорту