У МВС сказали, чому поліція не карає клуби за роботу в комендантську годину

Поліція наразі не має правового механізму для притягнення до відповідальності клубів і ресторанів, які працюють у комендантську годину.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає "Українська правда". Журналісти видання навідалися до столичного нічного клубу "Бохо", який працював та активно приймав відвідувачів попри комендантську годину. Вони звернулися по допомогу до двох екіпажів поліції, але ті перевіряти заклад відмовились, хоча перед ним зібралась вже черга відвідувачів.

"Поліцейські однозначно не ігнорують роботу клубу. Патрулі виїжджають за адресою, але змусити власників клубу притримуватись правил не виходить. Такі заклади маскують свою роботу. За зовнішніми ознаками і не скажеш, що ресторан чи клуб працює: у вікнах темно, музики немає. Пропускають клієнтів приховано, за попереднім записом. У поліцейських немає підстав вломитися всередину. Для цього потрібна санкція суду", - пояснив міністр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Клименко додав, що в столиці працюють спеціальні патрулі, які чергують біля закладів, стосовно яких громадяни неодноразово повідомляли про порушення.

"Але це напівміри. Вирішення цього питання - комплексне. Воно потребує залучення різних органів влади. Якщо простіше: дайте правовий механізм, будемо використовувати", - підкреслив очільник МВС.

Комендантська година у Києві триває із 00:00 до 05:00. У цей час заборонено перебувати на вулиці та у громадських місцях, переміщатися транспортом без спецперепустки або пішки. Виходити можна, тільки щоб дійти до найближчого укриття у разі оголошення повітряної тривоги.

З 25 вересня у Києві запровадили перепустки нового формату на авто для пересування містом під час комендантської години.