У Нігерії стався вибух у посольстві Канади: є загиблі

Мелані Джолі, міністр закордонних справ Канади, повідомила, що вибух стався в посольстві Канади в Нігерії, при чому у результаті цього дві людини загинули. За даними Reuters, Оттава проводить розслідування цього інциденту.

Джолі зазначила: «Ми підтверджуємо, що відбувся вибух в Верховній комісії Канади в Нігерії. Пожежу було ліквідовано, і ми працюємо над виясненням причин цього випадку».

Канадське посольство попередило своїх громадян про небезпеку здійснення незначних поїздок в Нігерію, зокрема до столиці Абуджи, через «непередбачувану ситуацію з безпекою в країні та значну загрозу тероризму, злочинності, збройних нападів і викрадень».

США та Великобританія також висловили занепокоєння і попередили своїх громадян про «підвищену загрозу» у Нігерії.

Раніше повідомлялося, що Франція проводить переговори з нігерською хунтою щодо виведення французьких військ з країни після державного перевороту.

Генерал Абдурахаман Чіані, лідер державного перевороту в Нігерії, оголосив про свої наміри повернути країну до цивільного правління протягом трьох років після зустрічі з посередниками від західноафриканського регіонального блоку Ecowas.

Нещодавно Україна та члени Ради Безпеки ООН одноголосно засудили незаконну зміну конституційного уряду Республіки Нігер, а також закликали до негайного звільнення президента Мохамеда Базума, якого втримує хунта після державного перевороту. Президент Нігеру також закликав міжнародну спільноту допомогти відновити конституційний порядок у країні.