У Ніжині з'явився пам’ятник на честь розстріляного Героя Олександра Мацієвського (фото)

У місті Ніжин було встановлено пам'ятник Олександру Мацієвському, який став основною фігурою меморіалу на честь українських захисників, що загинули в боях проти російських окупантів. Про це інформує активіст і волонтер Сергій Стерненко. У місті планується створення меморіального комплексу, який буде мати меморіальний об'єкт на круглому червоному граніті діаметром 16 метрів. На чорних гранітних сегментах козацького хреста будуть викарбувані імена полеглих Героїв.

Розташований у Ніжині пам'ятник виконаний з бронзи і має висоту 2,2 метра. Раніше Ніжинська міська рада повідомляла про це. Більше деталей не надано.

Згадаємо, що в березні 2023 року з'явилося відео, на якому російські військові вчиняють новий воєнний злочин. Під час цього інциденту росіяни розстріляли українського солдата, який потрапив до них в полон, після того, як він вигукнув фразу "Слава Україні". Виявилося, що жертвою став Олександр Мацієвський, який належав до 163 батальйону 119 окремої бригади Територіальної оборони Військової дільниці Чернігівської області.

Раніше було повідомлено, що у Рівному був створений мурал на честь розстріляного Олександра Мацієвського. Також у Тбілісі було встановлено пам'ятник Герою України Мацієвському.