У Палаті представників США винесли на розгляд окремий пакет допомоги Ізраїлю. Про Україну не йдеться

У Палаті представників США республіканська більшість з головою Майком Джонсоном внесла окремий план допомоги Ізраїлю на 14,3 млрд доларів. Республіканці зробили це, незважаючи на ініціативу Білого дому, яка передбачала виділення 106 млрд доларів, включаючи допомогу Україні. Ця окрема допомога Ізраїлю не включає гуманітарну допомогу цивільному населенню Гази та Ізраїлю, яку просив Білий дім.

Ініціатива Джонсона підтримує допомогу Ізраїлю на 14,3 млрд доларів, зокрема за рахунок зниження інфляції. Це стає прецедентом, оскільки зазвичай Конгрес не скорочує інші програми, щоб фінансувати такі витрати.

Пакет допомоги Ізраїлю є одним з перших великих законодавчих ініціатив нового спікера Майка Джонсона. Він очікує голосування в Палаті представників у четвер, попри ризик, що Конгрес не зможе продовжити допомогу Україні в контрнаступі проти Росії.

Пакет також включає 4 млрд доларів на ізраїльський "Залізний купол" і "Пращу Давида", а також 1,2 млрд доларів на розробку ізраїльської оборонної системи "Залізний промінь" проти ракет малої дальності.

Адміністрація президента Джо Байдена звинуватила республіканців з Палати представників у політизації інтересів нацбезпеки, оскільки вони запропонували окремий законопроєкт допомоги Ізраїлю без України.

Адміністрація Джо Байдена звинуватила республіканців в політизації інтересів національної безпеки, заявивши, що вони запропонували окремий закон про допомогу Ізраїлю без урахування України та за рахунок фінансування податкової служби США. Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.