У ПФУ попередили українців про небезпеку втратити субсидію: що потрібно зробити для збереження пільг

Порядок призначення житлових субсидій на тверде паливо та оплату житлово-комунальних послуг у 2024 році

Пенсійний фонд України надав роз'яснення щодо порядку призначення житлових субсидій на тверде паливо та оплату житлово-комунальних послуг у 2024 році.

Це питання є актуальним для багатьох українців, які отримували субсидії у попередньому році.

"У листопаді 2023 року звертався за субсидією на тверде паливо. Чи потрібно мені звертатися знову, щоб отримувати виплату у 2024 році?"

У відповідь Пенсійний фонд України повідомив:

"Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік за особистим зверненням людини.

При цьому субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного календарного року. Тобто при зверненні в листопаді субсидію на оплату житлово-комунальних послуг вам було розраховано до кінця 2023 року.

Щоб одержувати виплату у 2024 році, потрібно звернутися до органу Пенсійного фонду України з новою заявою та декларацією про доходи і витрати".

Отже, пенсіонерам, які отримували субсидії на тверде паливо та оплату житлово-комунальних послуг у 2023 році, необхідно подати нову заяву та декларацію про доходи і витрати до Пенсійного фонду України, щоб продовжувати отримувати виплати у 2024 році. Це пов'язано з тим, що субсидії призначаються на календарний рік, і для їх продовження потрібно оновлювати документи щороку.

Нагадаємо, ПФУ відповів, чи припинять виплату у разі відкриття підприємницької діяльності.