У Раді чекають від Кабміну законопроєкт про мобілізацію: запит на призов 500 тис. військових

Кабінет Міністрів готує законопроєкт щодо мобілізації в Україні

Керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив у Telegram, що Кабінет Міністрів має намір внести до Верховної Ради законопроєкт щодо удосконалення проведення мобілізації в країні.

«Сьогодні уряд мав би внести законопроєкт щодо мобілізації, над яким він працює на прохання військових. Сподіваюся, колеги з Кабінету Міністрів найближчим часом закінчать свою частину роботи. Бо відсутність цього законопроєкту породжує невизначеність і велику кількість фейків про блокпости, про "Дію" і т.д.» - зазначив Арахамія.

За словами Арахамії, військове командування запропонувало мобілізувати 500 тисяч військових, а уряд розробляє правила цієї процедури.

«Президент чітко наголосив, що вимагає комплексного підходу до проходження служби у Збройних силах. Просто набрати нових людей і не вирішити проблеми тих, хто служить зараз, – не вихід. Парламент очікує готовий документ, який можна буде обговорювати на Комітеті. Військові потребують вирішення своїх проблем. Суспільство хоче почути відповіді на усі чутливі питання. Тож маємо продовжувати працювати, незважаючи на календар» - наголосив нардеп.

Президент Володимир Зеленський раніше зазначив, що вже розглядається питання про мобілізацію ще 500 тисяч осіб, але для ухвалення такого рішення необхідно більше аргументів. Водночас Зеленський доручив військовим та урядовцям розробити новий план мобілізації.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що зараз військові, які перебувають на передовій, потребують відпочинку, тому мобілізація додаткових 500 тисяч українців не відбудеться найближчим часом.

Мобілізація: що саме відбувається

Зміни в мобілізації готує українська влада. Парламент очікує готового законопроєкту, який буде обговорюватися на комітетах. Головна мета - залучення нових військових та вирішення проблем тих, хто уже служить. Президент Володимир Зеленський наголосив на потребі комплексного підходу та обговорення всіх чутливих питань. Однак, мобілізація 500 тисяч осіб не буде здійснена найближчим часом.

Читайте також:

  • Мобілізація по-новому. Умєров розповів, коли законопроєкт зареєструють у Раді
  • Міноборони пояснило, навіщо Україні ще 500 тис. солдатів
  • Марченко висловився про мобілізацію та назвав категорію чоловіків, яка має стати до зброї