У "Шахтарі" пояснили, чому звільнили Патріка ван Леувена

Дарійо Срна, який зараз виконує обов'язки головного тренера "Шахтаря", пояснив причину звільнення попереднього наставника Патріка ван Леувена. За словами Срни, ван Леувен не зміг знайти спільну мову з командою, що було опубліковано на офіційному сайті клубу.

Срна заявив: "Сьогодні настав той день, коли нам треба сказати правду, бути чесними та справедливими перед нашими вболівальниками. Нажаль, нам не вдалося знайти спосіб грати такий футбол, який би задовольняв наших вболівальників, президента клубу та всіх нас. Ми не змогли знайти шлях до "шахтарського" футболу. Я хочу сказати Патріку та тренерському штабу велике спасибі за хорошу роботу, але ми вирішили йти іншим шляхом. Ми бажаємо Патріку всього найкращого, багато успіхів та відмінних спортивних результатів."

Нідерландський фахівець виступав у ролі головного тренера "Шахтаря" з липня. Він приєднався до команди після того, як працював у луганській "Зорі".

Ван Леувена було звільнено 16 жовтня. Він встиг працювати в якості головного тренера "гірників" протягом 105 днів, що стало найкоротшим періодом відставки тренера в незалежній Україні.

На даний момент "Шахтар" розташовується на третьому місці в турнірній таблиці чемпіонату України з футболу.

У липні капітан команди Андрій Пятов завершив свою футбольну кар'єру і став членом тренерського штабу. В серпні "Шахтар" оголосив про укладання контракту з захисником Дмитром Чигринським.