У СБУ розповіли, як модернізували дрон Sea Baby

Надводні дрони СБУ Sea Baby отримали модернізацію в 2024 році

У 2024 році надводні дрони Sea Baby Служби безпеки України пройшли модернізацію. Sea Baby-2024 може перевозити майже тонну вибухівки і має дальність дії близько 1000 кілометрів, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Він зазначив, що "СБУ може дістати ціль майже в будь-якій точці Чорного моря". Стосовно Sea Baby-2024, розробники продовжують випробування модернізованих дронів.

Завдяки морським безпілотникам, які коштують близько 8,5 мільйонів гривень, є можливість знищити російський військовий корабель за кілька десятків мільйонів доларів

У Службі безпеки України є два типи надводних безпілотників: Sea Baby та "Мамай". За словами Дехтяренка, українські дрони виготовлені з радіопоглинаючого матеріалу, що робить їх непомітними для ворожої техніки. Через свої невеликі розміри й особливості конструкції Sea Baby не піддається гідроакустиці знизу, а радіолокаційні станції не помічають його зверху.

"Такі дрони можна побачити візуально, а не на системах спостереження"

Такий проект зуміло реалізувати завдяки значному фінансуванню волонтерським збором грошей через платформу United24. За короткий термін було зібрано майже 300 мільйонів гривень, що дозволило збудувати 35 таких дронів.

Джерело: OBOZ.UA