У США перша група українських пілотів закінчила навчання на F-16

У США перша група українських пілотів закінчила навчання на F-16

Перша група українських пілотів завершила навчання на літаках F-16 в Аризоні

За інформацією речниці Національної гвардії Аризони Ерін Ханніган, перша група українських пілотів вже закінчила підготовку на літаках F-16 на військовій базі в Аризоні, США. Це визнано вирішальним кроком для введення сучасних літаків американського виробництва в українське небо.

Пілоти пройшли навчання на 162-й військово-повітряній базі Національної гвардії в Тусоні. Кількість пілотів та дата їх выпуску не розголошуються з міркувань безпеки.

За даними Politico, пілоти зараз прямують до Європи, де вони пройдуть додаткову підготовку. Україна також планує отримати понад 60 літаків F-16 від країн-постачальниць, таких як Норвегія, Данія, Нідерланди та Бельгія.

Україна очікує отримання перших літаків F-16 від західних союзників в червні-липні

За інформацією Reuters, Україна планує отримати перші літаки F-16 від західних союзників в червні-липні. Згідно з джерелом, не розголошуються країни-постачальники. Очікується, що перші західні літаки прибудуть в Україну протягом декількох тижнів.

Раніше було оголошено, що Нідерланди та Данія планують передати літаки F-16 Україні. Очільниця Міністерства оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен повідомила, що передача літаків передбачена застрямках плану союзників. Українські пілоти у обох країнах майже закінчили навчання на літаках F-16 та готові експлуатувати їх українському небі.

Читайте також: