У США під час посадки розбився надзвуковий бомбардувальник В-1 Lancer

Бомбардувальник В-1 Lancer розбився під час посадки

Бомбардувальник В-1 Lancer, зареєстрований на авіабазі Елсворт у Південній Дакоті, постраждав в результаті аварії під час посадки. Про це повідомила пресслужба авіабази.

Аварія сталася близько 17:50 у четвер, 4 січня, коли літак намагався приземлитися на території бази. Заява прес-служби говорить, що "під час аварії літак виконував навчальне завдання. Всі члени екіпажу успішно катапультувалися".

Згідно з даними автоматичного метеорологічного обладнання на аеродромі, на момент аварії були погана видимість, низька хмарність і температура нижче нуля.

Б-1 Lancer, який розроблений в 1980-х, використовується для підтримки американських літаків в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та в Афганістані. Зараз діє менше 60 з 100 збудованих бомбардувальників цього типу.

Ще одна аварія літака В-1 Lancer

Нещодавно під час тренувань військово-повітряних сил США інший літак В-1 Lancer зазнав аварії і розбився над Середземним морем. За повідомленням Європейського Командування Збройних сил США, літак виконував навчальні вправи, під час яких сталися обставини, що призвели до падіння. Інцидент стався вночі на п'ятницю.