У ВМС підрахували кількість іноземних деталей у ракетах РФ

Росія здатна збільшити виробництво ракет, які мають від 30 до 50 деталей іноземного походження у разі вдалого обходу санкцій.

Поки що РФ змушена замінювати іноземні технології своїми аналогами, котрі є ненадійними. Спочатку були німецькі комплектуючі, а потім китайські і російські, заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Аналогічна ситуація у росіян із кораблями. Коли вони будували, наприклад, "адміралтейську" серію на 12 кораблів, спочатку там стояли німецькі двигуни. Після початку війни проти України у 2014 році в РФ почали ставити вже китайські двигуни. Наразі у них в планах закінчити цю серію із російськими двигунами. Можна уявити, наскільки падатиме якість і надійність цих виробів, оскільки Росія залишається відсталою країною у технологічному плані", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Плетенчук додав, що ракети зараз є основною зброєю, яку у війні проти України використовують російські кораблі та субмарини.

"У Чорному морі майже весь час знаходяться три ракетоносії, зараз їх три. Решта Чорноморського флоту ховається у бухтах. Або десь за рогом Криму, де вважають себе більш-менш захищеними через наявність бонових загороджень і хоч якоїсь системи ППО", пояснив військовий.

Іноземні комплектуючі є не лише в російських ракетах та ударних дронах, але й в одиницях авіації, зокрема у гелікоптерах Ка-52.

В Азовське море 5 вересня впав російський вертоліт Ка-52 "Алігатор" вартістю $16 млн.

Вартість одного вертольота Ка-52 "Алігатор" становить близько $16 млн. Російська пропаганда називала його "летючим танком".

Ка-52 російський бойовий вертоліт, командирська машина армійської авіації. Здійснює розвідку місцевості, цілевказівки і координацію дій групи бойових вертольотів.

Машина здатна вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою. Експлуатується з 2011 року. Оснащений гарматою з лазерним наведенням, протитанковим ракетним комплексом та іншим озброєнням.