У ЗСУ розповіли, де минулої доби знищено найбільше російських загарбників

Вранці 20 жовтня український Генштаб повідомив про значні втрати ворога за минулу добу. При цьому найдужчі удари були завдані в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", де було знищено 1 051 загарбника. На Мелітопольському напрямку продовжується наступальна операція та слабнення ворога вздовж лінії фронту. Загалом, протягом доби ракетні війська та артилерія ОСУВ "Таврія" здійснили 1 500 обстрілів.

Зазначено, що загальні втрати ворога склали 1 051 особу, і двоє окупантів потрапили в полон.

Крім того, було знищено 143 одиниці військової техніки противника, зокрема 31 танк, 74 бойові броньовані машини, шість артилерійських систем, три реактивних системи залпового вогню, 18 дронів та 10 одиниць автомобільної техніки. В боях також був знищений склад боєприпасів ворога. Ще 63 одиниці озброєння та військової техніки окупантів пошкоджено, включаючи 20 танків.

На Авдіївському напрямку росіяни продовжують наступальні дії та намагаються оточити Авдіївку, проте українські військові мужньо тримають оборону та завдають ворогу численних втрат. На Донеччині було повністю знищено 29 танків та 72 бронемашини російських загарбників. Також противник безуспішно намагався наступати в районах Новокалинового, Степового та Сєверного Донецької області.

Російські атаки в районі Мар'їнки були також невдалими, завдяки штурмовим діям та підтримці авіації українських військових було відбито 16 атак противника.

На Шахтарському напрямку українські воїни успішно відбили атаки ворога в районах Золотої Ниви та Старомайорського. На Запорізькому напрямку Збройні Сили України утримали свої позиції біля Вербового.

Загалом, ворог завдав один ракетний та 18 авіаційних ударів, провів 43 бойові зіткнення та здійснив 859 артобстрілів.

Вранці 20 жовтня загальна кількість бойових втрат Росії становила понад 292 060 окупантів. За минулу добу українські захисники знищили понад 1380 російських загарбників. Також було знищено понад 55 ворожих танків та понад 120 російських бойових броньованих машин.