Угруповання ІДІЛ назвало нові цілі для терактів у Європі

ІДІЛ загрожує терактами на матчах Ліги Чемпіонів

Угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) погрожує організувати теракти на матчах 1/4 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА цього тижня. Про це повідомляє видання Marca, яке посилається на інформаційні ресурси, пов'язані з терористами. Зокрема, оприлюднено знімок з озброєною особою на фоні футбольного стадіону та закликом до вбивств.

Ісламська держава через свій фонд Аль-Азаїм розповсюдила плакат із погрозами на футбольних стадіонах Лондона, Парижа та Мадрида. Правда полягає в тому, що поліція завжди пам'ятає про цю можливість, навіть до того, як загроза була оприлюднена останніми годинами. Вищезгадана Ісламська держава кілька разів чітко давала зрозуміти, що її приціл спрямований на те, що вона називає "м'якими цілями", наприклад, на великі спортивні події.

-----

"Проте влада вирішила не скасовувати матчі. Але 9 квітня відбудеться засідання урядової комісії Іспанії, на якому обговорюватимуться питання щодо додаткових заходів безпеки на стадіонах", - зазначає Marca.

-----

Цього тижня відбудуться матчі першого кола 1/4 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, в яких зійдуться мадридський "Реал" та "Манчестер Сіті", а також "Арсенал" та "Баварія". Також очікується поєдинок між "Атлетіко" та "Борусія Д" і "ПСЖ" та "Барселона". Матчі відбудуться на стадіонах у Мадриді та Лондоні.