Ухвалять чи ні? Подоляк розповів про долю скандального законопроєкту щодо мобілізації

Законопроєкт про мобілізацію буде внесений на розгляд після обговорення і змін

Законопроєкт про мобілізацію в нинішньому вигляді не буде виноситися на голосування. Лише після обговорення та внесення відповідних змін народні депутати ставитимуть його на розгляд парламенту. Про це розповів радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

«Війна, яку ми сьогодні маємо на території України, потребує правильного юридичного оформлення і щодо мобілізаційних процесів. Це дуже добре, що відбувається дискусія. Юридичні зміни треба внести, щоб мати оптимальний законопроєкт, який враховує, що в нас довга, масштабна, інтенсивна війна», – заявив Подоляк.

Згідно з його словами, в демократичному суспільстві завжди є місце для дискусії, і це допомагає досягти найкращих результатів.

«Поступово цей законопроєкт буде врегульовано так, щоб були відповідні правильні нормативні позиції. Після цього, парламент його голосуватиме, і ми отримаємо новий закон про мобілізацію», – додав Подоляк.

Радник голови Офісу президента підкреслив, що всім суспільством потрібно усвідомити, що в Україні відбувається велика війна.

«Якщо Росія не програє цю війну, вона захоче окупувати Україну і це матиме трагічні наслідки для громадян», – підкреслив він.

Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про удосконалення проведення мобілізації і військового обліку. Пропонуються зміни, які стосуються призовного віку та обмежень для осіб, які ухиляються від служби. Також зміни мають поліпшити процедуру військового обліку.