Україна має намір залучити мільярдні інвестиції завдяки одній з реформ - Мінекономіки

Україна має намір залучити мільярдні інвестиції завдяки одній з реформ - Мінекономіки

Заступник міністра економіки України Олексій Соболєв заявив, що завершення корпоративної реформи принесе країні значні інвестиції.

"Частка державного сектору в економіці дуже велика. Сподіваємося, що зможемо зменшити її шляхом приватизації та розвитку приватного сектору. Також необхідно впроваджувати якісне корпоративне управління у держкомпаніях, які складають значну частку ВВП в умовах російської агресії. Це дозволить залучити багатомільярдні інвестиції, оскільки ми маємо прозорі та професійні наглядові ради, які відповідають за діяльність державних компаній. Держава зі свого боку забезпечує адекватний нагляд за своєю власністю. Таким чином, весь процес працює як годинник", - сказав він під час конференції "Корпоративна реформа — шлях до прозорого та ефективного управління держмайном".

Наступне завдання на цьому шляху - формування нової культури корпоративного управління.

"Для реалізації реформи потрібно прийняти багато постанов та інших нормативних актів, щоб усі повноваження, що передаються на рівень наглядових рад, виконувалися максимально ефективно", - пояснив посадовець.

Соболєв привів приклад успішної роботи наглядових рад компаній "Укренерго" та "Укрпошта", які здійснюють кращі практики корпоративного управління, включаючи швидке прийняття рішень та мобілізацію у критичних ситуаціях.

Соболєв також оголосив про продовження процесу корпоратизації в Україні, зокрема створення незалежної наглядової ради у НАЕК "Енергоатом" та початок корпоратизації ДП "Гарантований покупець".

Джерело: Укрінформ

Читайте також: