Україна обіграла Боснію та прорвалася у фінал плей-оф за Євро-2024 з футболу

Збірна України з футболу здобула перемогу над збірною Боснії і Герцеговини у плей-оф відбору на чемпіонат Європи 2024 року. У матчі, який відбувся в місті Зениця, господарі поступилися з рахунком 2:1.

В основній частині відбору на Євро-2024 Україна посіла третє місце у своїй групі. Команда Сергія Реброва отримала право зіграти у плей-оф через Лігу націй як третя команда дивізіону В серед тих, що не пройшли на турнір у Німеччині напряму.

Суперником України у плей-оф стала збірна Боснії. Ця команда зайняла п'яте місце у відбірковій групі, але потрапила у плей-оф як друга найкраща команда дивізіону В Ліги націй.

Хронологія матчу Боснія – Україна

  • У першому таймі команди грали обережно, не створивши небезпечних моментів. В підсумку перших 45 хвилин гра завершилася з рахунком 0:0.
  • На 57-й хвилині Боснія забила гол, м'яч рикошетом від Матвієнка потрапив у ворота Луніна.
  • Україна зрівняла рахунок на 85-й хвилині, коли Яремчук забив після прострілу Коноплі.
  • На 88-й хвилині Довбик відзначився голом після асисту Яремчука. Цей гол приніс Україні перемогу з рахунком 2:1.
  • Голи: Матвієнко, 57 (автогол) – Яремчук, 85, Довбик, 88.

У наступному раунді плей-оф українці зіграють з Ісландією, команда яка перемогла збірну Ізраїлю з рахунком 1:4. Матч відбудеться 26 березня.

Деталі відбору на чемпіонат Європи

Національна збірна України відіграла у відборі Євро-2024 у групі C разом із командами Англії, Італії, Північної Македонії та Мальти.

У першому матчі українці поступилися Англії з рахунком 0:2. Проти англійців команда зіграла внічию 1:1, забравши очки у кваліфікації.

Україна також перемогла команди Північної Македонії і Мальти. У матчі з Італією українці поступилися з рахунком 1:2.

Загалом, Україна посіла третє місце у групі та має шанси пройти на Євро через матчі плей-оф.

Крім того, збірна України U-23 зіграє з Аргентиною, Марокко та командою з Азії на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Також відбулося жеребкування 1/4 та 1/2 фіналу Ліги чемпіонів. Лондонський "Арсенал" зустрінеться з Олександром Зінченком, а мадридський "Реал" з Андрієм Луніним. Букмекери оцінили шанси клубів українців на вихід до 1/2 фіналу.