Україна отримає €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики від Данії

Данія надасть Україні €380 млн

Данський уряд вирішив виділити €380 млн для допомоги Україні в розвитку критичної інфраструктури, а також для проєктів з будівництва вітряних електростанцій. Міністр підприємництва Данії, Мортен Бедскоу, заявив, що співпраця між Данією та Україною вже є плідною, але тепер вона стане ще міцнішою. Це дозволить використати датські знання та інновації для відновлення України та забезпечить користь для українського народу.

Згідно з Меморандумом про співпрацю та відбудову України, данський уряд обіцяє надати €380 млн для підтримки критичної інфраструктури, особливо тієї, що використовує відновлювальну енергію.

Зазначається, що особлива увага буде приділення зеленій трансформації економіки та впровадженню інноваційних рішень в сфері критичної інфраструктури. Для підтримки такої інфраструктури, яка використовує відновлювальні джерела енергії, датський уряд виділить додаткове фінансування для Українського Механізму EIFO на суму €380 млн.

У рамках Меморандуму будуть також підтримуватися співробітництво та ділове партнерство між бізнесом Данії та України в галузі критичної інфраструктури та морської промисловості.