Україна проти Москви: до дня дипломатичної служби

Створення Генерального секретарства міжнародних справ

Цього дня в 1917 році Володимир Винниченко і Олександр Шульгин підписали документ про створення Генерального секретарства міжнародних справ. Це відомство мало займатись зовнішньополітичною діяльністю України. Олександр Шульгин став першим генеральним секретарем і згодом міністром закордонних справ. Так Україна вийшла на міжнародну арену.

Діяльність Олександра Шульгина

Олександр Шульгин був видатним державником і боровся за утвердження незалежності України. Він відкривав посольства за кордоном і активно співпрацював з іноземними місіями в Україні. Також він брав участь у мирних конференціях і займав посади в уряді УНР.

Книга Олександра Шульгина

Напередодні Дня дипломатичної служби України була опублікована книга Олександра Шульгина "Україна проти Москви. 1917 рік". В ній описані події того часу, коли Україна вступила до складу СРСР. Вона розкриває імперську сутність Росії та важливість боротьби за своє існування.

Важливо популяризувати книгу Олександра Шульгина, яка виходить у серії "Бібліотека наукового щорічника 'Україна дипломатична'". Вона надасть можливість багатьом читачам ознайомитися з історією України та її боротьбою за незалежність.

Читайте також:
  • Дипломатія – це не політична пенсія і не місце збагачення. Про українських послів часів війни
  • Про українську дипломатію і дива