Україна, Туреччина та РФ вели переговори щодо судноплавства в Чорному морі - ЗМІ

Україна відмовилася від підписання угоди щодо забезпечення безпеки судноплавства в Чорному морі

Україна розглядала можливість підписання угоди щодо забезпечення безпеки судноплавства в Чорному морі, проте раптово відмовилася, повідомляє Reuters. За інформацією агентства, переговори з Москвою та Анкарою ведуться Києвом протягом двох місяців. Неназвані джерела стверджують, що сторони досягли згоди щодо тексту угоди, який мала оголосити Туреччина, проте Україна невідомо з яких причин вирішила відмовитися. Джерела також зазначають, що майже досягнута угода щодо судноплавства в Чорному морі була "російсько-українською".

Згідно з Reuters, переговори відбувалися під посередництвом Туреччини після звернення ООН. Угода, яка була досягнута в березні, стосувалася забезпечення безпеки торговельного судноплавства в Чорному морі. Хоча Україна не сприяла її офіційному підписанню, Київ дозволив президенту Туреччини оголосити про неї напередодні регіональних виборів. Однак в останню хвилину Україна раптово вийшла з угоди, що призвело до її зриву, за словами джерел.

Матеріал Reuters підтверджує версію з джерел, що були задіяні в переговорах. Україна, РФ та Туреччина відмовилися коментувати дане повідомлення.

Джерело: РБК-Україна