Україна утворила смугу безпеки у Чорному морі: деталі

Україна створила 200-мильну безпечну зону у Чорному морі завдяки атакам морських дронів та ракетним ударам по російським кораблям. Ворожі судна були витіснені із Севастопольської бухти. Про це розповів військовий розвідки міністерства оборони України виданню The New York Times.

Морські дрони та ракетні удари пошкодили і затопили десятки російських кораблів. Це змусило РФ перемістити судна з Севастопольської бухти, що є базою одного з російських флотів. Безпілотники також допомогли очистити судноплавний канал, який є важливим для експорту зерна, важливого товару для української економіки.

Україна має найбільший досвід використання морських дронів і пише книги по цій темі самостійно, так як немає ні інструкторів, ні підручників.

Останній успішний удар

Останній успішний удар морських дронів відбувся 10 листопада, коли їх використали проти двох російських десантних кораблів.

Росія у відповідь використала електронні системи глушіння та посилила оборону в бухтах.

Українські морські дрони розчистили безпечну зону від українського узбережжя на відстані близько 200 миль. Тепер Україна заявляє, що панування Росії у Чорному морі закінчилось.