Україна вимагає відсторонити від Олімпіади 10 борців, які підтримують війну

Молоді і спорт розпочали боротьбу проти російських та білоруських борців

Міністерство молоді та спорту України спільно з Національним олімпійським комітетом та Асоціацією спортивної боротьби України звернулися до Міжнародного олімпійського комітету та Міжнародної федерації з боротьби з проханням не допускати російських і білоруських борців, які підтримують війну в Україні, до Олімпійських ігор.

"Підписанти звертають увагу на таких атлетів, як Ванесса Каладзінська, Заурбек Сідаков, Заур Угуєв, Мілад Алірзаєв, Сергій Семенов, Надія Соколова, Аліна Касабієва, Ханум Велієва, Наталія Малишева та Артур Найфонов, які є агентами гібридного впливу Росії. Окремо висловлюємо вдячність за додаткові докази порушення умов нейтральності вказаними спортсменами watchers.media", - наголосили автори звернення.

Зауважується, що Заурбек Сідаков та Заур Угуєв, які володіють олімпійськими ліцензіями, брали участь у пропагандистському заході на підтримку війни "Спортивна боротьба - сильні люди, сильна країна".

Захід відбувався перед плакатом з російською військовою символікою "V" і "Z". Також на афіші були зображені літери Z, V і фотографії Сідакова, Угуєва і Євлоєва.

Олімпійські ігри в Парижі

Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Більше 200 українських спортсменів висловили своє обурення і підписали відкритий лист до президента Франції, пані мера Парижа, міністерки спорту Франції та голови Оргкомітету Олімпійських ігор з вимогою заблокувати участь росіян, які підтримують війну, у Олімпіаді в Парижі.

Читайте також:
  • Жан Беленюк: Все догори дриґом – наші спортсмени сидітимуть вдома, а росіяни виступатимуть?
  • Україна бойкотуватиме Олімпіаду через допуск росіян? Відповідь міністра спорту
  • Чи скасують Олімпіаду у Парижі через війни у світі? Відповідь президента МОК
  • 10 терористів у спортивних костюмах
  • Великий спорт. Карта бойових дій
  • Кремлівська фанера над Парижем. Російські чемпіони, які пролітають повз Олімпіаду (список)
  • 120 днів у заручниках. Хто влаштував диверсію проти українського спорту