Україна завоювала ліцензію на Олімпіаду-2024 у греко-римській боротьбі

Український срібний призер Олімпійських ігор-2020 Парвіз Насібов здобув ліцензію на участь в Олімпіаді-2024.

У півфіналі кваліфікаційного турніру в Баку Парвіз, який виступав у ваговій категорії до 67 кг, переміг Крістіана Ванцзу з Угорщини з рахунком 5:4.

У фіналі він зустрінеться з Мамадассою Силлою з Франції. Це буде друга Олімпіада в кар'єрі Насібова.

Ця ліцензія є другою для чоловічої збірної з греко-римської боротьби. У минулому році на чемпіонаті світу ліцензію здобув Жан Беленюк у вазі до 87 кг.

Нагадаємо, що Міністерство молоді та спорту України, Національний олімпійський комітет України та Асоціація спортивної боротьби України звернулися до МОК та Міжнародної федерації з боротьби щодо російських спортсменів, які підтримують війну в Україні та були допущені до кваліфікаційних відборів на Олімпійські ігри у нейтральному статусі.

Це стосується таких спортсменів, як Анвар Аллахіаров, Сергій Семенов, Артур Найфонов, Надія Соколова, Наталія Малишева, Аліна Касабієва, Ольга Хорошавцева, Абдулрашид Садулаєв, Руслан Бічурін, Мілад Алірзаєв та Кирило Маскевич.

Також варто зазначити, що Міжнародний олімпійський комітет не допустив Абдулрашида Садулаєва, дворазового олімпійського чемпіона з Росії, до ліцензійного турніру в Баку, де розігрувалися ліцензії на Олімпіаду.

Читайте також:

  • «Індивідуальні нейтральні спортсмени». Що задумав Міжнародний олімпійський комітет?
  • Жан Беленюк: Росіяни будуть використовувати Олімпіаду. Тому нам треба їхати