Українці можуть отримати "оздоровчі" виплати: кому дадуть гроші на відпустку

Українці можуть отримати матеріальну допомогу на оздоровлення.

Як повідомляє "Хвиля", про це пише ICTV.

Деякі працівники українських бюджетних установ можуть отримати грошовий бонус на час відпустки у вигляді матеріальної допомоги на оздоровлення.

Ця виплата є зарплатою під час відпустки і з неї також сплачується військовий збір та ПДФО.

Виплати в Україні

Згідно з чинним законодавством, на оздоровчі виплати мають право бібліотекарі, працівники музеїв та будинків культури, державні службовці, працівники медичної та фармацевтичної сфери, посадові особи органів місцевого самоврядування, працівники педагогічної та науково-педагогічної галузі, та робітники бюджетних та освітніх установ, які не є працівниками педагогічної та науково-педагогічної сфери.

Виплати здійснюються через фонд оплати праці, іх треба планувати і вносити до кошторису. Сума виплат визначається індивідуально, наприклад, для державних службовців органів місцевого самоврядування це середньомісячна зарплата, а для більшості працівників бюджетних установ - один посадовий оклад.

Особа має заздалегідь запланувати свою відпустку, щоб отримати виплату. Відпустку можна використовувати повністю або частково, а нарахування відбувається після написання спеціальних заяв із згідності з наказом керівника.

Раніше було повідомлено, що українці отримають компенсацію за платні послуги.