Українці віддали Окружному адміністративному суду Києва 50,3 млн грн

Судді, які працювали у ліквідованому Окружному адміністративному суді Києва, продовжують отримувати зарплати. За 10 місяців їм було виплачено 50,3 млн грн. Ці дані надано Центром протидії корупції.

Існують кілька шляхів, щоб зупинити цей процес. Суддів можна звільнити за рішенням Вищої ради правосуддя або в результаті оцінювання у Вищій кваліфікаційній комісії суддів. Також можливим шляхом є вирок Вищого антикорупційного суду.

Щоб отримувати новини, підписуйтесь на наш телеграм канал - INKORR

"Ми сподіваємось, що один з цих варіантів буде успішним, оскільки це нонсенс, що українці продовжують утримувати цю групу суддів", - зазначено в повідомленні.

У грудні минулого року, президент Володимир Зеленський підписав закон про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.

Пріоритетні санкції проти Вовка та його двох родинних членів були запроваджені Сполученими Штатами Америки. Державний департамент США повідомив про санкції, які були введені через вимагання хабарів в обмін на втручання у судові процеси.

В червні минулого року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура направили до суду обвинувальний акт проти Вовка та суддів Окружного адміністративного суду Києва у справі про зловживання впливом.