Україні потрібно збільшити обсяг маневрової генерації до зими - Галущенко

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що Україні потрібно підготуватися до опалювального сезону, збільшивши обсяг доступної генерації та відремонтовуючи відповідні генеруючі установки.

Цю заяву він зробив під час спільної пресконференції з європейським комісаром з енергетики Кадрі Сімсон.

"У нас є плани, які дозволять максимально збільшити генерацію до зими. У першу чергу, це включає максимальний ремонт всього, що можна відремонтувати. Друге, це збільшення потужностей у режимі маневрової генерації", - повідомив Галущенко.

Він нагадав, що через російські масові атаки, Україна втратила понад 8 ГВт генерації електроенергії, що є великим обсягом для будь-якої енергетичної системи. Ворог зосередився саме на знищенні маневрової генерації.

Галущенко також зауважив, що до зими необхідно забезпечити здатність енергопостачальної системи передавати електроенергію навіть в разі аварій. "В першу чергу, це означає встановлення потужних генераторів", - зазначив міністр.

Своєю чергою Кадрі Сімсон підкреслила, що Європа продовжить підтримувати енергетичну систему України. "Енергетичне співтовариство вже надало понад 400 млн євро", - нагадала єврокомісарка щодо Фонду підтримки енергетики.

Вона також зазначила, що ведуться переговори з Канадою, США та Японією щодо збільшення їхньої підтримки української енергетики. Сімсон радить зосередитися на рішеннях, спрямованих на майбутнє, особливо на розвиток "зеленої" енергетики.

Джерело: Укрінформ