Українська ППО ставатиме сильнішою: Зеленський закликав російських льотчиків визначитися (відео)

Українська ППО стає сильнішою

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Українська протиповітряна оборона (ППО) стає дедалі сильнішою і тому російські льотчики мають зробити вибір - чи продовжувати брати участь у війні.

Учора, у вечір перед Різдвом, наші воїни збили майже 30 "шахедів", кілька ракет і ще два російські військові літаки. За один вечір! Загалом, збито п'ять "сушок" за тиждень перед Різдвом. І це дуже сильно

Зеленський показав вдячність тим, хто допомагає українським військовим. Він назвав усіх, хто працює в нашій Повітряній силі, зенітних підрозділах, Сухопутних військах, просто молодцями.

Президент наголосив, що кожен російський льотчик повинен зробити чіткий вибір - чи брати участь у цій війні. Крім того, він додав, що українська ППО буде ставати ще сильнішою, особливо після отримання нових систем, про які вже домовлено, а також F-16.

Наталія Гуменюк, начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, раніше повідомила, що у Херсонській області російські бомбардувальники припинили атаки після того, як знищили три російські винищувачі Су-34.

670-та доба війни РФ проти України

Продовжується 670-та доба широкомасштабної війни Росії проти України. Протягом цієї доби було проведено 76 бойових зіткнень. Ворог наніс один ракетний і 19 авіаційних ударів, а також здійснив 30 обстрілів реактивними системами залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах.