Світло може бути відсутнє 18:00 до 23:00. Міненерго звернулося до українців після атаки РФ

Ворог атакував енергооб'єкти в шести областях України

У ніч на 8 травня ворог масовано атакував об'єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях України. Завдані пошкодження уточнюються. Пресслужба Міністерства енергетики просять українців обмежити споживання електроенергії з 19 до 22 години.

У результаті атаки була пошкоджена газова інфраструктура у західній області. Немає жертв та постраждалих.

Міненерго звернулося до громадян України з проханням зменшити використання енергоємних приладів у пікові години та промисловості просять переглянути виробничі процеси та максимально залучати імпорт для запобігання відключенням.

Також, російські атакували обладнання одного з об'єктів "Укренерго" в центральному регіоні. Шкоди вже відновлюються та ДСНС працює на місці події. Споживачі у цьому регіоні забезпечуються резервними схемами. Тривають аварійно-відновлювальні роботи. Відключення можливі по всій Україні з 18:00 до 23:00 і будуть розподілені рівномірно по всіх областях.

Графіки відключень в кожній області будуть оприлюднені на офіційних сторінках місцевих обленерго. Причина відключень - дефіцит електроенергії в енергосистемі. Міністерство енергетики активно займається подоланням цієї ситуації.

Українські електростанції зазнали значних пошкоджень внаслідок російських атак. Тому, Диспетчерський центр "Укренерго" використовує всі можливі заходи, включно з імпортом електроенергії з країн Європи, для подолання дефіциту.

Атака на енергетичну інфраструктуру країни відбулася вночі на 8 травня. У результаті цієї атаки постраждали об'єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях. Робота над ліквідацією наслідків вже ведеться.