Українські церкви запропонували залучати до оборонних робіт вірян, які відмовляються воювати

Українські церкви запропонували використовувати громадян, які не можуть брати зброю через свої релігійні переконання, у оборонних роботах.

Ця пропозиція була порушена під час зустрічі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем 20 жовтня. Представники різних конфесій поставили питання про реалізацію гарантії невійськової служби для таких віруючих, чия релігія не дозволяє їм брати до рук зброю. Про це розповіли у прес-службі Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій.

Замість того, щоб кримінально переслідувати цих віруючих, пропонується залучити їх до роботи з посилення обороноздатності країни, але за межами військових формувань.

Раніше академік Володимир Горбулін зазначив, що в Україні знижується мотивація до служби в армії і тому влада повинна прийняти "радикальні заходи" і змінити систему мобілізації.

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова зазначила, що сотні тисяч громадян намагаються обійти мобілізацію.

Військовозобов'язаних українців закликають звернутися до територіальних центрів комплектування і соцпідтримки особисто, перевірити і оновити свої дані.

Це потрібно для того, щоб держава мала точну інформацію про наявні резерви в країні. Про це розповів начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо під час телемарафону.