Українські війська просунулись біля Роботиного ‒ ISW

На південь від Бахмута, у районі залізниці, відбуваються інтенсивні бойові дії. Українські війська здійснили просування на заході Запорізької області, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що Збройні Сили України успішно ведуть наступальні операції на південь від Бахмута біля Андріївки. Крім того, геолокаційні знімки свідчать про те, що українські війська забрели між Роботиним і Вербовим, просуваючись близько 6 км на південний схід від Роботиного.

Батальйони "Шторм Осетія" і "Аланія", які беруть участь у бойових діях у цьому районі, заявляють, що українські сили поновлюють лінію фронту наближаючи її до Вербового.

У той же час, невеликі групи піхоти продовжують нападати на російські позиції поблизу Копані-Роботине, за 5 км на північний захід від Роботиного. ЗСУ також проводять атаки неподалік Вербового та Новопрокопівки, що розташовані відповідно за 18 км та на південний схід від Оріхова.

Окрім того, українські військові підготовуються до наступальних дій протягом осінньо-зимового періоду, проте зростають потреби у забезпеченні Збройних Сил України, а погодні умови, такі як дощі та тумани, можуть ускладнити використання безпілотників, тактичної та армійської авіації.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на декількох напрямках фронту.

Сили оборони зуміли продвинутись біля Андріївки в Донецькій області, а також в Роботиному і Вербовому у Запорізькій області, свідчать свіжі картографічні дані Інституту вивчення війни (ISW).