Українські війська знищували російський особовий склад та техніку

За минулу добу відбулося 38 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян і вісім - по зенітно-ракетних комплексах противника. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

Підрозділи ракетних військ атакували шість зенітно-ракетних комплексів, 10 артилерійських засобів та три склади боєприпасів.

Під артилерійським вогнем ворога опинилися понад 120 населених пунктів України.

Сили оборони України ведуть оборону на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Волинський та Поліський напрямки

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, влаштовує диверсії для недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

Куп'янський та Лиманський напрямки

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" противник наступальних дій не вів.

Бахмутський напрямок

Ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Луганської області.

Авдіївський та Мар'їнський напрямки

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Авдіївки та покращити тактичне положення в районі Новоселівки та східніше Степового Донецької області. Ворог здійснив понад 10 невдалих атак в районі Мар'їнки.

Шахтарський напрямок

Росіяни наступальних дій не вели.

Запорізький напрямок

Ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Новодарівки Запорізької області та покращити тактичне положення в районі західніше Вербового.

Херсонський напрямок

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" українські війська ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та наносять успішне ураження по тилах противника.

Українські війська прорвали оборону росіян у Вербовому Запорізької області, повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Він прогнозує більший прорив у майбутньому.