Українські виробники збільшили експорт популярного продукту до ЄС

8 виробників морозива та 43 підприємства отримали дозволи на експорт молочних продуктів до ЄС

Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук повідомив, що 8 виробників морозива та 43 підприємства, які виготовляють іншу молочну продукцію, отримали дозволи на експорт виробленого з України до Європейського Союзу. Він зробив це заяву під час підписання Меморандуму порозуміння між Спілкою молочних підприємств України (СМПУ) та Європейською молочною асоціацією (EDA).

Ткачук наголосив, що Україна активно впроваджує європейські стандарти та практики в агровиробництво та переробку сільськогосподарської сировини. Він також підкреслив, що 51 виробник (8 - морозива і 43 - інших видів молочної продукції) вже мають можливість експорту до Європейського Союзу, і сподівається, що їх кількість зростатиме. Сприятиме цьому спрощення процедур сертифікації та контролю безпечності та якості продукції.

Для забезпечення цього, Держпродспоживслужба планує цифровізувати процеси та прискорити адміністративні процедури. Також вони планують розширити використання системи TRACES NT для сертифікації вантажів. Голова Держпродспоживслужби вважає, що це полегшить міжнародну торгівлю, включаючи молочну галузь.

Джерело: Укрінформ