Українських дітей у Польщі зобов'яжуть відвідувати школи: що відомо

Українських дітей-біженців у Польщі зобов'яжуть навчатися в місцевих школах

Заступник міністра освіти Польщі Йоанна Муха повідомила, що всіх дітей-біженців з України, які перебувають у Польщі через війну, зобов'яжуть піти до місцевих шкіл для отримання освіти. Законопроект, який передбачає ці зміни, вже на завершальному етапі.

Після консультацій з українськими колегами, які відбулися у Варшаві, було встановлено, що близько 50-60 тисяч українських дітей не отримують освіту в Польщі. "Українська сторона дуже зацікавлена в тому, щоб обов'язок відвідувати польські школи українськими дітьми було впроваджено. Зі свого боку вони пропонують співпрацю і ми скористаємося цією пропозицією", - зазначила Йоанна Муха.

"Велика частина цієї програми вже готова, чекаємо на узгодження закону і тоді офіційно проінформуємо про деталі", - підкреслила вона.

Також відомо, що для українських дітей будуть організовані спеціальні уроки з української мови, а для цього працевлаштують вчителів з України. Запропонована спрощена процедура нострифікації дипломів для них. Крім того, українські діти будуть навчатися європейської інтеграції, що буде корисним у майбутньому при вступі України до Європейського Союзу.

Раніше відомо було, що у Німеччині розглядають можливість спрощеного працевлаштування для українців.