«Укренерго» заборгувала 17 млрд грн на балансуючому ринку, а борг перед нею складає 30 млрд грн

Компанія "Укренерго" має борг учасникам балансуючого ринку електроенергії в розмірі 17,4 млрд гривень, тоді як самі учасники цього ринку заборгували компанії понад 30 млрд грн. Цю інформацію повідомив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За словами Кудрицького, станом на 1 грудня борг компанії на балансуючому ринку складає 30,1 млрд гривень. У свою чергу, перед сторонами, відповідальними за баланс, борг становить 17,4 млрд грн.

Голова "Укренерго" пояснив, що проблема боргів на балансуючому ринку пов'язана з тим, що багато споживачів не оплачують електроенергію, яку вони використовують.

На сьогоднішній день ця проблема не має вирішення, зазначив Кудрицький: "Ми не бачимо значного покращення саме в цьому сегменті - балансуючому ринку".

Крім того, він зазначив, що борг перед "Укренерго" зростає щомісяця на приблизно 700-800 млн гривень, і основну частину цього боргу формує компанія "Укрінтеренерго", постачальник останньої надії.

Раніше президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО про заходи з підвищення стійкості енергосистеми, в яких питання заборгованостей є найпріоритетнішими для вирішення Кабінетом Міністрів.