«Укрзалізниця» запускає нові маршрути в грудні

У грудні Укрзалізниця планує запустити низку нових маршрутів, включаючи міжнародні. Один з нових потягів прокладатиме маршрут з Дніпра до польського міста Хелм, а також буде організовано прямий поїзд до Відня.

Потяг до Хелма

Починаючи з 9 грудня, з Дніпра відправлятиметься новий потяг до Хелма. Потяг проходитиме через Кам'янське, Знам'янку, Київ, Рівне, Ковель та Ягодине. Час подорожі складатиме близько 20 годин, і він прибуде до Хелма о 17:20.

Ціна квитка в купе з Дніпра до Хелма становитиме майже 2,3 тис. грн, а з Києва - 1,27 тис. грн.

Потяг до Відня

Починаючи з 10 грудня, Укрзалізниця запускає новий прямий поїзд № 143/146 Відень - Чоп - Відень. Цей поїзд буде приєднаний до групи спальних вагонів, які йдуть з Києва через Львів, на станції Чоп, що забезпечить зручну пересадку для пасажирів.

Пасажири проведуть нічну частину маршруту (Київ, Рівне, Луцьк, Львів - Чоп) у спальних вагонах Укрзалізниці, а потім пересідатимуть на сидячі вагони угорської залізниці 1 або 2 класу, щоб продовжити поїздку від Чопа до Відня через Будапешт.

Ціна квитка (сидячий вагон 2 класу + купе) з Києва до Відня становитиме близько 2500 грн. Пересадка в Чопі буде координована, поїзд завжди буде чекати всіх пасажирів.

Оновлення сполучення в Дніпрі

Також в грудні Укрзалізниця розпочне оновлення приміського сполучення в Дніпрі. Заплановано запуск першого маршруту системи Dnipro City Express. Для цього проекту будуть використовуватися модернізовані електрички ЕПЛ2Т, які відремонтують на Київському електровагоноремонтному заводі.

Раніше Укрзалізниця вже презентувала новий графік руху поїздів на 2024 рік, в якому було введено 14 нових рейсів, включаючи 11 внутрішніх і 3 міжнародних. Крім цього, планується поліпшення 19 рейсів в Україні та за кордоном, а також нові повідомлення для регіонів.