Уряд Шотландії позбавить українських біженців виплат на житло – Daily Record

Уряд Шотландії повідомив, що припиняє фінансування виплат українцям на житло. Ця новина стала несподіванкою для місцевої влади, яка підтримувала готелі для біженців.

У Шотландії діє програма "суперспонсорства", за якою українці можуть отримати візу, вказавши шотландський уряд як спонсора. Але тепер ця програма буде призупинена через відсутність фінансування.

Місцеві ради заявили, що якщо фінансування не продовжиться і вони змушені будуть самостійно покривати витрати, то це призведе до скорочення муніципальних послуг.

Якщо немає гарантованого або адекватного фінансування, місцева влада може вирішити припинити підтримку готелів

Секретар кабінету міністрів заявила, що прийом переміщених осіб у короткостроковому житлі був тимчасовим і уряд сприяв їх переїзду до постійного житла.

Кількість людей, що проживають у короткостроковому житлі, зменшилась на 60% після спільних зусиль влади.

Менді Ватт, заступниця голови Единбурзької ради, заявила, що це рішення вплине на тисячі сімей, які починають нове життя в Шотландії.

Кількість українців, які шукають тимчасове притулок в Ірландії, залишається стабільною, незважаючи на зусилля влади зменшити потік біженців.

Також варто згадати, що уряд ФРН збільшує соціальну допомогу українцям з 1 січня 2024 року, але дехто може втратити виплати, якщо відмовиться від праці.