Уряд відкликав законопроєкт про мобілізацію

Кабінет міністрів відкликав законопроєкт про мобілізацію

Уряд відклонив законопроєкт про удосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби, який було подано до Верховної Ради. Про це повідомляє "РБК-Україна".

За інформацією з посиланням на джерела, документ будуть переглядати і доопрацьовувати з урахуванням пропозицій. Рішення про відкликання законопроєкту було прийнято на засіданні уряду.

Згодом буде поданий доопрацьований проєкт закону з урахуванням внесених пропозицій.

Для отримання більше новин, підписуйтесь на наш телеграм-канал новостей.

Групи депутатів повернули законопроєкт до уряду

До цього голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що законопроєкт №10378 був повернутий до уряду. Заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв зазначив, що до документа було висловлено дуже багато зауважень. Наприклад, до пропозиції щодо мобілізації інвалідів ІІІ групи, чи розсилки повісток електронною поштою.

За його словами, законопроєкт можуть повернути до Верховної Ради протягом дня-двох.

Пропозиції Кабміну щодо мобілізації та військового обліку

У грудні уряд вніс до парламенту законопроєкт "Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби". Кабмін пропонував накласти обмеження на громадян, які не виконали обов'язки щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації. Також планувалося підвищити штрафи для порушників військового обліку та законодавства про оборону. Та навіть позбавляти волі тих, хто відмовляється проходити медогляд, так само як і відмовляється від мобілізації.