Уряд затвердив новий склад наглядової ради «Укроборонпрому»

Кабмін затвердив склад наглядової ради "Українська оборонна промисловість"

Кабінет Міністрів на засіданні у п'ятницю, 29 грудня, затвердив склад наглядової ради акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість". Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Згідно з повідомленням, до складу наглядової ради "Укроборонпрому" увійшли:

  • Олексій Гончарук, який в період з 2019 до 2020 року обіймав посаду прем'єр-міністра України. Він також є головою наглядової ради ГО "Аеророзвідка";
  • Тимофій Милованов – президент Київської школи економіки та колишній міністр економіки. Він також колишній голова наглядової ради "Укроборонпрому".
  • Сергій Коновець – колишній член Наглядової ради Укрексімбанку та правління НАК "Нафтогаз України". Крім того, він є членом наглядової ради ТОВ "Оператор ГТС України".
  • Давід Ломджарія – член наглядової ради "Укрзалізниці". Він також є виконавчим директором в "Iberia Group", керуючим партнером "Four Seas Trading" та головою наглядової ради "SunEnergy Bank" (всі ці компанії розташовані в Грузії).
  • Лінді Сміт – президентка та СЕО Оборонно-промислової коаліції Аризони (AZDIC).

"Це потужна команда професіоналів, з величезним досвідом та експертизою", – підкреслив Камишін. Він також висловив впевненість, що нова наглядова рада продовжить трансформацію "Укроборонпрому" в "прозорий європейський оборонний холдинг".

Нагадаємо, акціонерне товариство "Укроборонпром" та естонський виробник роботизованих платформ Milrem Robotics підписали угоду про розробку багатофункціональних оборонних систем нового покоління.

Раніше повідомлялося, що Україна і США підписали меморандум про спільне виробництво зброї та обмін технічними даними. Відповідну декларацію підписали Пентагон, Міністерство оборони України й Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.