Юрій Макаров показав красуню-матір у день її 93-річчя

Відомий журналіст, телеведучий і письменник Юрій Макаров повідомив, що сьогодні, 4 січня, його матері - Марії Майдачевській, виповнилося 93 роки.

Моя мама Марія Майдачевська сьогодні святкує 93-й день народження

Користувачі привітали іменинницю зі святом та прийшли у захват від того, який квітучий вигляд вона має:

Біографія Марії Майдачевської

Марія Майдачевська - українська камерна співачка, ліричне сопрано, народилася 1931 року в Парижі. Її рідними мовами є французька, болгарська і російська. Вона закінчила у Болгарії дві приватні вокальні студії: колишньої прими Паризької Grande Opéra Павліни Банкової-Батолової та солістки Віденської опери Елізабет Рутґерс. Після репатріації 1958 року на рідну землю батька, вона працювала в Укрконцерті та Київській філармонії до закінчення вокальної кар'єри.

Співачка об'їздила з гастролями всі території СРСР і приділяла підвищену увагу популяризації української музики - від сучасної (передусім Лятошинського) до барокової (канти на вірші Сковороди).

Інші особистості, яким виповнилося 80 років

Нещодавно дисиденту, лідеру кримськотатарського народу, колишньому голові Меджлісу кримськотатарського народу (1991-2013) дисиденту, народному депутату України Мустафі Джемілєву виповнилося 80 років. Він боровся з радянською системою за повернення свого депортованого народу в Крим, провів 15 років у російських таборах, а на знак протесту - 303 дні голодував. Кремлівський режим до 2034 року заборонив йому в'їзд до Криму.