Успіхи ЗСУ під Бахмутом та в Запорізькій області показали на оновлених картах боїв

Українські війська невпинно просуваються до Бахмута. Вже є успіхи поблизу Іванівського, Кліщіївки, Орадівки і Зайцевого Донецької області.

Також українські сили просунулися на заході Запорізької області, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Бої у Донецькій області

26 вересня українські сили продовжували наступ на Бахмутському напрямку і досягли успіху поблизу Іванівського, Кліщіївки, Орадівки і Зайцевого.

ЗСУ відбили п'ять контратак росіян поблизу Кліщіївки.

Підрозділи російської 200-ї окремої мотострілецької бригади, які діють на північному фланзі Бахмута, зазнають значних втрат. Ці підрозділи прибули в район Бахмута для оборони північного флангу від українського контрнаступу.

Російські війська продовжували обмежені наступальні операції на ділянці Авдіївка Донецьк, але не просунулися. Українські війська відбили російські атаки поблизу Авдіївки, на південний схід від Сіверного та біля Мар'їнки, повідомили у Генштабі ЗСУ.

"Південна вісь"

26 вересня українські сили в результаті наступу просунулися на заході Запорізької області.

ЗСУ досягли північної околиці Новопрокопівки та просунулися на північний захід від Вербового.

Водночас ЗСУ продовжують діяти на островах у дельті річки Дніпро та намагаються розширити свою зону контролю в цьому районі.

Російські війська продовжують мінувати та будувати укріплення в глибинній лінії оборони на Таврійському напрямку.

18 вересня українські війська завдали удару з HIMARS по російському військовому штабу в окупованій частині Херсонської області, убивши вісім офіцерів і поранивши семеро. На геолокованих кадрах удару видно, що штаб розташований у Раденську (24 км на південний схід від Херсона).

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Російські джерела стверджували, що російські війська здійснили наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 26 вересня, але не зробили жодного підтвердженого просування.

В Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська не проводили штурмів на Куп'янському та Лиманському напрямках.

26 вересня Міноборони Росії заявило, що російські війська нібито відбили українські атаки поблизу Кузьминого та Діброви.

Українські війська змусили російських окупантів відступити під Кліщіївкою Донецької області.

Водночас загарбники використали затишшя на кордоні Донецької та Запорізької областей, щоб відновити свою оборону. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Тим часом українські війська продовжують наступ на західну Запорізьку область, покращуючи позиції біля Вербового та Новопрокопівки.