В Одесі з-під завалів дістали двох загиблих

В Одесі під завалами на складі з зерном, який у морському порту зруйнувала російська ракета, знайшли тіла двох загиблих.

На території одеського порту виявили тіло чоловіка співробітника одного з приватних підприємств. За попередніми даними, він працював електриком, повідомив 25 вересня очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

"На жаль, внаслідок російської нічної атаки маємо загиблу людину. У склад, де зберігалося зерно, влучила російська ракета. Двоє людей, що працювали у приміщенні, з ночі не виходили на зв'язок. О 12:15 під завалами було знайдено тіло однієї зі зниклих осіб", розповів посадовець.

Згодом виявили тіло другого працівника.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Триває розбір завалів. Повний перелік руйнувань та пошкоджень ще встановлюють.

На місцях подій працюють прокурори, слідчі СБУ та працівники поліції, які фіксують черговий воєнний злочин РФ. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Як повідомила журналістам очільник пресслужби регіонального главку ДСНС Марина Мартиненко, вночі рятувальникам довелося працювати за різними адресами в місцях, у які влучили ворожі ракети.

"Це були складські приміщення одного з одеських підприємств. Також відбулися займання рослинності на відкритій території на площі 700 квадратних метрів. Але більшість сил та засобів були залучено у готелі морського вокзалу, де 20-поверхова будівля повністю зазнала ушкоджень. Там було п'ять осередків пожежі на загальній площі понад дві тисячі квадратних метрів", сказала вона.

В Одесі унаслідок вибухової хвилі постраждала цивільна особа. Жінка отримала ушкодження уламками. Під ударом окупантів опинилася припортова інфраструктура міста в ніч проти 25 вересня.

Ворог запустив 12 крилатих ракет типу "Калібр", дві з яких були збиті над Миколаївщиною і Кіровоградщиною. Над Одещиною збили загалом 11 із 12 ракет "Калібр", але жодної з двох надзвукових ракет "Онікс".