В одній з країн ЄС українським біженцям доведеться зустрічати Різдво у холодних наметах

Українські біженці, які перебувають у Ірландії, змушені проводити це Різдво у холодних наметах. Уряд визнає, що не може гарантувати, що новоприбулих будуть селити в комфортні умови навіть у зимовий період. За останні дні заявили, що намети використовуються як тимчасове житло через недостачу місць та великий наплив людей, які шукають захист і притулок у Ірландії.

Представники Департаменту інтеграції заявили, що неможливо передбачити, скільки осіб буде проживати у наметах у майбутньому. Тим часом, Ірландська рада у справах біженців висловлює серйозні обурення через скарги, які надходять про холод, тісноту та незручні умови перебування.

Відзначається, що намети не є придатними для постійного проживання і не відповідають основним потребам людей. Представники ради побували у наметовому містечку Центральної психіатричної лікарні в Дубліні, де мешкають багато біженців, й отримали скарги щодо недостатнього обігріву.

Майкл Доллард, радник з питань міст Маллінгар та Кіннегад, назвав розміщення біженців у наметах катастрофою. За його словами, всі люди проживають у наметах у військових казармах, оскільки немає житла для всіх бездомних, які шукають притулку.

Наметовий табір у Страдбаллі приймає людей на відкритих майданчиках і розрахований на 950 біженців. Проте, плани стосовно переселення їх у зимові будиночки були відкладені на два тижні.

За даними, до Ірландії прибуло понад 99 895 українців з початку війни, і більше половини з них знаходяться у державному розміщенні. Влада була змушена збільшити бюджет на подолання кризи на 900 мільйонів євро. У наметах залишаються кілька десятків українських біженців та шукачів притулку з інших країн.

Читайте також:

  • Українці очима чехів. Факти, цифри і цитати
  • Українці очима німців. Факти, цифри і цитати місцевих політиків та преси
  • Українці очима поляків. Факти, цифри і цитати