В ООН встановили, що російські окупанти катували деяких українців до смерті

Російські військові закатували деяких українських жертв до смерті.

Застосування тортур окупантами в районах, які вони контролювали, було широко поширеним і систематичним. Про це заявив глава Комісії з розслідування воєнних злочинів та інших зловживань, скоєних під час вторгнення Росії в Україну Ерік Месе, передає Reuters.

Месе заявив Раді ООН з прав людини в Женеві, що його команда зібрала додаткові докази, що вказують на те, що застосування тортур російськими збройними силами в районах, які вони контролювали, було широко поширеним і систематичним.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"У деяких випадках тортури застосовувалися з такою жорстокістю, що це спричиняло смерть жертви", сказав він.

Раніше спецкомісія ООН заявляла, що порушення, вчинені російськими військовими в Україні, включно із застосуванням тортур, можуть становити злочини проти людяності.

Зазначається, що Росії була надана можливість відповісти на звинувачення на слуханнях Ради ООН з прав людини, але жоден російський представник не прийшов.

57 тіл з масового поховання в Ізюмі Харківської області досі не ідентифікували.

Понад 20 загиблих мають переломи різних частин тіла, 15 осіб були застрелені, сказав речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Під час огляду ексгумованих тіл експерти виявили у 15 жертв вогнепальні поранення, у 87 вибухові травми, у щонайменше 15 ознаки катувань (зокрема, вони знайдені зі зв'язаними руками, мотузками на шиї), у 23 переломи щелеп, кісток голови, рук, ребер.