В ОП пояснили, чому не буде "таємних переговорів" про мир

Офіс президента заявляє, що не відбулась "таємна зустріч" щодо мирного плану

В Офісі президента заперечують, що відбулась якась "таємна зустріч" щодо мирного плану за участі України, США та союзників.

Війну не будуть заморожувати, сказав радник голови ОП Михайло Подоляк "24 каналу".

"Коли хтось говорить про заморожування конфлікту, чи точно розуміє, що це таке? На яких умовах? І хто буде у виграші? Якщо ні, то тоді нехай би пояснили, навіщо про це постійно говорять? Тому що Росія не пропонує заморожування конфлікту на чиїхось умовах. Вона пропонує оперативну паузу у вигляді заморожування війни для того, щоб підготуватись до наступних етапів", переконаний радник.

Росія зараз вкладається у військове виробництво. Воно масштабується, бо це складно на тлі санкцій. Але якщо дати росіянам час, вони розбудують інші військові виробництва. Вони офіційно збільшать армію з 1 млн 200 тис. до 2,5 - 3,5 млн. Зроблять більшу роботу над помилками. У них будуть досвідчені інструктори для мобілізованих.

"Я просто хочу, щоб люди, які говорять про заморожування конфлікту, це усвідомили. Що це буде справді потужна армія, збільшена втричі, яка пройде тренування, яка матиме масштабний бойовий досвід, і яка матиме величезне військове виробництво. А вся Росія це буде внутрішній трудовий табір. Люди це усвідомлюють чи ні? Чи вони думають, що можна буде приїхати в Москву і ходити собі по Червоній площі? Ні, цього не усвідомлюють", - наголосив Подоляк.

Ліквідація Путіна не є достатньою умовою для переговорів з Росією

Ліквідації російського диктатора Володимира Путіна недостатньо для старту переговорів між Україною та Росією.

Такі переговори були б "безглуздими". Спочатку Росія має виконати одну умову, і лише тоді з нею говоритимуть, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.